Connect with us

Asul de trefla

,,Marea Ruşine”, prima piesă de teatru despre sclavia romilor

Avatar

Published

on

Centrul Național de Cultură a Romilor-Romano Kher, în parteneriat cu Teatrul ,,Excelsior”, prin Primăria Municipiului București și Agenția Națională pentru Romi, prezintă ”Marea Rușine”, prima piesă de teatru despre sclavia romilor.

Spectacolul va marca ziua de 20 februarie 2019, cea de 163-a aniversare a zilei Dezrobirii Romilor.

Reprezentația va avea loc miercuri, 20 februarie 2019, ora 19.00, la Teatrul ,,Excelsior” (Strada Academiei, nr.28, sector 1, București) .

Spectacolul ”Marea Rușine” reprezintă simultan primul proiect de teatru regizat de o femeie romă din România, Alina Șerban și prima piesă de teatru despre istoria sclaviei romilor cu o distribuție de actori profesioniști romi și neromi.

Piesa „Marea Rușine” gravitează în jurul temei ruşinii. O rușine istorică față de un trecut neasumat, rușine personală față de propria identitate și rușinea de a ne solidariza cu persoane de etnie romă din viața noastră.

Scenariu și regie: Alina Șerban
Distribuție: Doinița Oancea, Oana Rusu, Elena Duminică, Sorin Sandu, Radu Ciobănașu

Spectacolul durează 1oră şi 50 şi este recomandat publicului cu vârsta de peste 7 ani.

Pentru această reprezentație sunt disponibile 167 de locuri gratuite. Cei interesați să participe își pot rezerva locurile la adresa de mail: secretariat@cncr.gov.ro până la data de 19.02.2019, ora 16:00.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015