Connect with us

Educatie

MEC: Încep demersurile pentru a se realiza o evidenţă centralizată a diplomelor şi a certificatelor din sistemul preuniversitar

Published

on

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a dispus începerea demersurilor pentru a se realiza o evidenţă informatizată a actelor de studii din învăţământul preuniversitar.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei şi Cercetării (MEC), în sistemul informatic, baza de date a ministerului va fi interconectată cu Compania Naţională „Imprimeria Naţională” – SA (CNIN-SA), care va tipări actele de studii completate cu datele absolvenţilor, inclusiv cu fotografia candidatului.

Prin această interconectare a bazei de date, vor fi tipărite actele de studii aferente examenului de Bacalaureat, certificărilor profesionale, precum şi actele aferente examenului naţional de definitivare în învăţământ. Mai mult decât atât, prin crearea acestui mecanism, Ministerul Educaţiei şi Cercetării va avea o evidenţă informatizată a actelor de studii la nivel central.

„În 2016, când eram secretar de stat în Ministerul Educaţiei, am realizat o analiză privind interconectarea bazei de date cu Imprimeria Naţională pentru tipărirea unor diplome de Bacalaureat, analiză finalizată cu tipărirea diplomelor de Bacalaureat de către CNIN-SA cu datele absolvenţilor preluate din baza de date a platformei informatice SIIIR. Din păcate, următoarele guverne nu au considerat o prioritate în a avea o evidenţă centralizată a actelor de studii şi au abandonat iniţiativa”, a declarat ministrul Monica Anisie.

Potrivit MEC, această iniţiativă se înscrie în demersurile menite să debirocratizeze sistemul şi să eficientizeze activitatea unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015