Connect with us

Social

MEDIATORI SANITARI PENTRU ROMI

Avatar

Published

on

Problemele de sanatate si o parte din problemele sociale ale romilor trec pe la mediatorii sanitari. In Slatina sunt trei persoane care asigura legatura a 5.000 de persoane cu medicii si alte institutii ale statului.

Activitatea mediatorului sanitar se desfasoara zi de zi, in comunitatea de romi. Rolul lui este acela de a informa si ajuta oamenii din zonele defavorizate sa aiba acces la serviciile medicale.

Numarul mediatorilor este insa destul de mic, in comparatie cu cel al persoanelor care au nevoie de ajutorul lor. Trei persoane ajuta si supravegheaza 5.000 de romi din cinci zone ale orasului. Cu toate acestea, activitatea lor are un rol important in demararea oricarui proiect adresat comunitatilor.

Femeile insarcinate si bebelusii sunt primii pe lista de prioritati a mediatorilor sanitari.

Mediatorii sunt prezenti in comunitatile de romi din anul 2002, asa ca oamenii sunt obisnuiti sa apeleze la ei ori de cate ori au nevoie.

Cu toate ca rolul acestor persoane este destul de important, infrastructura pe care o au la dispozitie este una deficitara. Ei sunt nevoiti sa ajunga zilnic pe jos in comunitate, sa ii insoteasca pe romi la medic si la alte institutii, tot pe jos. De asemenea, nu au birou sau un calculator separat in care sa aiba o baza de date a persoanelor care au nevoie de ajutor. Fondurile pentru desfasurarea acestor activitati sunt asigurate de catre Ministerul Sanatatii prin Directia de Sanatate Publica.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015