Connect with us

Social

MFE: Ateliere regionale pentru rezolvarea problemelor din comunităţile cu populaţie romă, până pe 29 octombrie

Published

on

 Punctul Naţional de Contact pentru Romi din cadrul Ministerului Fondurilor Europene (MFE) a demarat cea de-a doua serie de ateliere regionale în cadrul proiectului „Platforma Naţională de Bune Practici pentru Romi”, atelierele urmând să se desfăşoare până pe 29 octombrie 2020.

Potrivit unui comunicat al MFE , atelierele vor fi susţinute de formatori autorizaţi, cu experienţă în domeniu şi se vor desfăşura utilizând metoda spaţiului deschis.

„În prima serie de ateliere accentul a fost pus pe identificarea nevoilor şi a problemelor cu care se confruntă comunităţile cu romi. Seria a doua se axează pe analizarea studiilor de caz primite de la participanţii prezenţi în cadrul primei serii de ateliere, precum şi pe identificarea soluţiilor pentru rezolvarea problemelor din comunităţile cu populaţie romă”, precizează MFE.

Astfel, se urmăreşte facilitarea schimbului de experienţe la nivel local, regional şi naţional cu scopul promovării exemplelor de bună practică şi a posibilelor soluţii pentru rezolvarea problemelor din comunităţile cu populaţie romă.

Potrivit sursei citate, rezultatele atelierelor vor servi la fundamentarea politicilor publice ce au ca obiectiv principal dezvoltarea şi îmbunătăţirea situaţiei romilor atât la nivel comunitar, cât şi la nivelul întregii ţări.

Atelierele au demarat pe 5 octombrie şi se vor desfăşura în următoarele regiuni: în Bucureşti pentru regiunea de dezvoltare Bucureşti-Ilfov; în Târgovişte pentru regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia; în Brăila pentru regiunea de dezvoltare Sud-Est; în Craiova pentru regiunea de dezvoltare Sud-Vest Oltenia; în Cluj-Napoca pentru regiunea de dezvoltare Nord-Vest; în Alba Iulia pentru regiunea de dezvoltare Centru; în Piatra-Neamţ pentru regiunea de dezvoltare Nord-Est; în Timişoara pentru regiunea de dezvoltare Vest.

Proiectul „Platforma naţională de bune practici pentru romi” este cofinanţat de către Comisia Europeană – Direcţia Generală Justiţie şi Consumatori prin Programul Drepturi, Egalitate şi Cetăţenie 2014-2020 (grantul JUST/2015/RDIS/AG/NRP2/8727) şi are o valoare de 65.000 de euro.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. MOLDOVAN baron

    23 octombrie 2020 at 20:09

    Vă sslut

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015