Connect with us

Sanatate

Ministerul Sănătăţii: Medicamentele care nu vor mai avea preţ din noiembrie

Partida Romilor

Published

on

Ministerul Sănătăţii a consultat comisiile de specialitate în ceea ce priveşte unele medicamente, din cele 128, care nu vor mai avea preţ începând din luna noiembrie, iar acestea au spus că există alternative terapeutice, a declarat luni, într-o dezbatere la MS, ministrul demis al Sănătăţii, Sorina Pintea.

Potrivit reprezentantului MS, comisiile de specialitate au afirmat că pentru unul dintre produse a fost interzisă utilizarea în Uniunea Europeană, conform unei directive, iar pentru celelalte există alternative terapeutice.

Sorina Pintea a precizat că pentru 58 din cele 128 de medicamente producătorii au acceptat preţul, pentru alte 49 dintre ele există alternative terapeutice farmaceutice şi se comercializează „fără probleme”, iar Ministerul Sănătăţii a cerut punct de vedere de la comisii în cazul a 21 de medicamente.

„Pentru 49 s-au identificat alternative terapeutice şi au rămas 21 pentru care am solicitat punct de vedere la comisie”, a susţinut reprezentantul MS.

Ea a spus că, pe data de 9 octombrie, a primit două adrese contradictorii de la Comisia de diabet, la interval de două ore, în legătură cu două dintre medicamentele pentru care s-a cerut punct de vedere. Într-una dintre adrese comisia afirma că nu este oportună achiziţionarea medicamentelor pentru diabet prin procedura de nevoi speciale, iar în cea de-a doua adresă se spunea că nu este de competenţa comisiei.

„Prin urmare voi pune şi eu întrebări comisiei: de ce dimineaţă la ora 10,00 am primit această adresă şi peste două ore altă adresă? Aşa cum mi-a dat acordul pentru 17 autorizaţii de nevoi speciale. (…) Am spus că, dacă este nevoie, vom da acord pentru autorizaţie de nevoi speciale la solicitarea şi propunerea comisiei de specialitate pentru că aşa spune legea”, a afirmat Sorina Pintea.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015 Shared By Fancy Text Generator