Connect with us

La zi

Mitropolitul Andrei a dăruit ghiozdane şi rechizite pentru 275 de copii romi din localitatea Pata Rât

Partida Romilor

Published

on

Luni, 2 septembrie 2019, înainte cu o săptămână de începerea noului an școlar, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității de rromi de la Pata Rât, Cluj-Napoca. Cu acest prilej, Ierarhul a dăruit copiilor de etnie rromă 275 de ghiozdane cu rechizite, dulciuri și cărți de rugăciune.

De asemenea, Părintele Mitropolit Andrei s-a rugat împreună cu cei prezenți și a rostit un cuvânt de învățătură, urându-le succes în noul an școlar.

Darurile oferite au fost achiziționate de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, Asociația „Filantropia Ortodoxă” Cluj, în parteneriat cu Organizația Internațională de Caritate Creștin Ortodoxă.

Valoarea fiecărui ghiozdan cu rechizite este de aproximativ 100 lei, valoarea darurilor oferite ridicându-se la suma de 27.000 lei.

De asemenea, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului prin sectorul misionar-social, acordă săptămânal ajutoare (pachete cu alimente și sprijin financiar) comunităţilor de rromi de la Pata Rât, Turda și alte localități din eparhie.

Sursa: radiorenasterea.ro

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015