Connect with us

La zi

Noile priorităţi ale Asociaţiei Partida Romilor „Pro-Europa”

Avatar

Published

on

Săptămâna trecută s-au desfăşurat lucrările şedinţei Consiliului Director al Asociaţiei Partida Romilor „Pro-Europa”. Conducerea Asociaţiei, reprezentanţii Organizaţiei de Tineret, dar şi liderii filialelor din întreaga tară au fost prezenţi la această întâlnire care anual analizează şi stabileşte, la nivel naţional, obiectivele şi priorităţile de lucru în vederea susţinerii şi dezvoltării comunităţilor de romi. În cadrul discuţiilor, potrivit Statutului Asociaţiei a fost prezentat Raportul de Activitate pe anul 2018 şi au fost dezbătute şi aprobate proiectele acţiunilor ce urmează să fie implementate.

Între acestea, un loc prioritar a fost acordat proiectelor educaţionale, dar şi celor din domeniul sănătăţii, activităţilor dedicate tinerilor, culturii şi de dezvoltării comunitare. De asemenea, întâlnirea a fost un bun prilej pentru stabilirea unor noi reglementări administrative, menite să dezvolte şi să reorganizeze Asociaţia la nivel teritorial.

Principalul punct pe agenda dezbaterilor l-a constituit lansarea Campaniei intitulate „Planul Naţional de Dezvoltare a Comunităţilor de Romi”. Scopul major al acestui proiect amplu este acela de a identifica în-mod real, prin intermediul instrumentului de cercetare intitulat “fişa localităţii” principalele probleme şi nevoi din comunităţile de romi din România în domenii precum: educaţia, sănătatea, infrastructura, dezvoltare comunitara dar si domeniul socio-economic.

Preşedintele Asociaţiei Partida Romilor „Pro-Europa”, Nicolae Păun, a solicitat implicarea tuturor liderilor regionali în derularea acestei Campanii, scopul final fiind prezentarea şi includerea acestor rezultate în agenda publică a Guvernului României, instituţiilor şi autorităţilor administraţiei publice locale în vederea rezolvării lor.

Liderii Asociaţiei au subliniat că, în contextul actual, mobilizarea pentru derularea acestei Campanii este imperios necesară. Deşi multe acţiuni au fost finalizate cu rezultate notabile, se poate ca, în ciuda eforturilor comune în din întreaga ţară, problemele comunităţilor rome sunt adesea abordate superficial la nivelul administraţiei locale şi centrale.

În cadrul şedinţei, reprezentanţii Consiliului Director au lucrat în echipe distincte, în cadrul unor ateliere regionale de dezbatere, menite să stabilească implementarea strategiilor de lucru pentru următoarea perioadă. Cu acest prilej au fost expuse modalităţile de soluţionare ale nevoilor romilor din întreaga ţară.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015