Connect with us

News

O tânără de etnie romă răsplătită cu o casă pentru că a înapoiat un portofel cu bani

Avatar

Published

on

Gest de omenie răsplătit! O tânără extrem de săracă din Buzău, care a înapoiat un portofel plin cu bani găsit pe stradă, va avea propria casă. Fata, de etnie romă, a dus banii la poliţie, deşi avea o situaţie grea: locuia cu alte 14 rude în doar două camere. Drept răsplată, o asociaţie îi va construi o casă în care se va putea muta chiar în preajma sărbătorilor de iarnă.

O tânără săracă va primi o casă drept răsplată pentru că în primăvară a înapoiat un portofel cu 1.000 de lei pe care l-a găsit pe stradă. Tânăra, de etnie romă, locuieşte cu alte 14 rude într-o casă cu doar 2 camere în localitatea Berca, judeţul Buzău.

O asociaţie a strâns bani ca să-i construiască fetei o casă pe un teren pus la dispoziţie de primărie.

După ce a predat portofelul, ea a fost recompensată cu 15 lei de proprietara portofelului.

„Când am trecut drumul am văzut portofelul în faţa dispensarului. L-am dus la poliţie pentru că aşa e normal. Nu eu am muncit pentru banii aceia, ci cel care i-a pierdut”, a spus tânăra.

Gestul tinerei a surprins întreaga comunitate. Fata provine dintr-o familie de romi foarte săracă, are şase fraţi, iar tatăl este singurul care are loc de muncă.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015