Connect with us

La zi

Olt: Campanie pentru reducerea abandonului şcolar în rândul romilor

Partida Romilor

Published

on

O campanie de informare şi sensibilizare pentru reducerea abandonului şcolar şi stimularea participării la şcoală va avea loc în toate comunităţile de romi din judeţul Olt, măsura fiind dispusă de prefectul Angela Nicolae, luni, în urma participării la o întâlnire cu reprezentanţi ai romilor şi autorităţilor.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Olt, campania va urmări şi informarea şi sensibilizarea populaţiei rome privind drepturile copilului şi problematica familiei în situaţie de risc sau dificultate, urmând a fi coordonată de către Prefectură împreună cu reprezentanţi ai unor instituţii publice şi ONG-uri de specialitate din judeţ.

La întrunirile din teritoriu vor participa şi cetăţeni de etnie romă cu poveşti de succes, ce pot fi repere şi modele de reuşită prin intermediul educaţiei.

Angela Nicolae a participat luni, în comuna Corbu, împreună cu reprezentanţi ai romilor, ai autorităţilor locale, medici de familie şi directorul şcolii din localitate, la şedinţa grupului de lucru mixt pentru problemele romilor, în cadrul căreia au fost discutate aspecte privind abandonul şcolar în rândul populaţiei de romi, căsătoriile timpurii între minori şi lipsa vaccinării copiilor.

„Prefectul judeţului a reafirmat dreptul minorităţii romilor de a participa activ la elaborarea, implementarea şi evaluarea politicilor publice referitoare la această minoritate şi a dispus ca, în perioada imediat următoare, în toate comunităţile de romi din judeţ să se deruleze o campanie de informare şi sensibilizare cu privire la drepturile copilului şi la problematica copilului şi a familiei în situaţie de risc sau de dificultate, dar şi de stimulare a participării şcolare şi reducere a abandonului şcolar în rândul populaţiei de romi”, se arată în comunicat. 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015