Connect with us

La zi

Partida Romilor „Pro-Europa” va avea candidați proprii la alegerile locale din 2020

Partida Romilor

Published

on

La sediul Partidei Romilor „Pro Europa” Bistriţa-Năsăud a avut loc şedinţa Consiliului Director lărgit al PRPE. Invitatul de onoare a fost preşedintele PRPE, Nicolae Păun. După mai multe ore de discuţii, liderii romi din întreg judeţul Bistriţa-Năsăud au votat în unanimitate propunerea preşedintelui Nicolae Păun de a participa la alegerile locale din 2020 pe liste separate.

“Romii îşi caută propria identitate politică! La alegerile locale din 2020 vom candida liste separate. Trebuie să fim pregătiţi să depunem liste în toate comunele unde avem comunităţi, să mergem cu liste la toate consiliile orăşeneşti dar şi la Primăria municipiului Bistriţa. De asemenea, Partida Romilor va găsi candidat pentru lista cu care ne vom prezenta la Consiliul Judeţean”, a declarat preşedintele PRPE, Nicolae Păun.

Nicolae Păun a reamintit faptul că Partida Romilor va declanşa o campanie sub numele de “Vrem respect”:

“ Vă reamintesc că începem campania în luna septembrie şi aveţi de îndeplinit o serie de obiective specifice cum ar fi, pe de o parte identificarea situaţiei sociale, economice a comunităţii de romi, într-un mod cât mai real şi nu abstract. Ne vom deplasa în toate localităţile din Bistriţa-Năsăud şi vom completa în dialog cu oamenii o fişă a comunităţii care să reflecte situaţia lor economică, socială, culturală, cu lucrurile bune şi mai puţin bune, cu realităţile în care trăiesc. Toate aceste date vor fi interpretate şi vom elabora un raport de cercetare pentru fiecare localitate, în care vom avea şi soluţiile pentru problemele identificate”.

Nicolae Păun a precizat că principalele obiective ale acestei campanii sunt educaţia, cultura şi educaţia comunitară, însă vor fi punctate şi aspecte ce ţin de identitatea romilor, pentru a nu mai exista complexul de inferioritate de apartenenţă la etnia romă.

Nicolae Păun se află în vizită de lucru în toate sucursalele judetene ale PRPE din regiunea N-V.

Sursa: timponline.ro

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015