Connect with us

La zi

Partida Romilor sprijina romii saraci sa intre in legalitate

Published

on

Foarte multi romi din tara noastra nu au nici un fel de act de identitate, iar lipsa acestora le creeaza foarte mari probleme, care, pe langa faptul ca nu le asigura anumite drepturi elementare, cum ar fi cele de sanatate sau scolarizare, ii scoate practic din randul populatiei deoarece ei nu exista in documentele oficiale ale Romaniei.
Partida Romilor Pro Europa, a initiat o actiune care isi propune identificarea concreta a romilor fara acte de identitate si sprijinirea acestora in obtinerea lor.
Presedintele Partidei Romilor, deputatul Nicolae Paun:
” Am decis sa le facem acte de identitate tuturor romilor care nu isi pot permite acest lucru. Oamenii acestia nu pot beneficia de drepturile constitutionale, ca accesul la sanatate, scolarizare sau munca, pe care le are orice cetatean al Romaniei, intrucat, practic ei nu exista!
Cum sa mearga un copil la medicul de familie daca el nu are dovada ca s-a nascut? Cum sa munceasca un rom, cum sa declare ca exista daca el nu are buletin? Daca altii vor sa le faca direct legitimatii de rom, noi le vom declara practic existenta. Le vom facilita accesul la drepturile elementare: sanatate, scoala si munca ”, a declarat deputatul Nicolae Paun.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015