Connect with us

Social

Peste 10.000 de start-up-uri şi IMM-uri au făcut angajări în ultimele nouă luni

Partida Romilor

Published

on

Peste 10.000 de start-up-uri şi IMM-uri au făcut angajări în ultimele nouă luni, astfel că cei mai activi angajatori din acest segment au fost cei din retail, construcţii, transport/logistică, publicitate/marketing/PR şi IT, potrivit unei  platforme de recrutare online.

„IMM-urile şi companiile start-up au avut în primele 9 luni ale anului un ritm susţinut de recrutări, peste 10.000 de angajatori din acest segment fiind în căutare de candidaţi în această perioadă. Numărul este cu aproximativ 20% mai mic decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, lucru explicabil nu doar prin închiderea unor business-uri din această categorie, ci şi prin decizia celor care au rezistat de a bloca planurile de expansiune. În plus, numărul companiilor nou înfiinţate în 2020 a fost cu 30% mai mic decât în 2019”, se precizează într-un comunicat al platformei de recrutare online.

Potrivit sursei citate, domeniile care au mers cel mai bine din acest punct de vedere şi au avut cele mai multe start-up-uri au fost energie şi gaze, în contextul liberalizării recente a pieţei gazelor, sau transport şi logistică, pe fondul creşterii comenzilor online.

„Ultima jumătate de an a fost ca o probă de foc pentru toată lumea, însă companiile mici şi cele de tip start-up au dat dovadă de o capacitate extraordinară de a se reinventa şi de a rezista, în special în condiţiile în care nu au avut în spate resursele pe care le au multinaţionalele. Iar ritmul în care au continuat să facă angajări este un bun barometru al felului în care au reuşit să reziste. Pentru eJobs reprezintă o categorie foarte importantă de clienţi, pe care vrem să-i sprijinim în continuare. De aceea, în perioada 28 septembrie-28 octombrie, toate companiile cu maximum 100 de angajaţi care vor să facă recrutări au acces la un nou tip de anunţ, anunţul start-up, cu valabilitate de 14 zile şi un preţ special. Este important ca şi IMM-urile şi start-up-urile să primească un stimul care să îi ajute să-şi deblocheze angajările şi să fie la fel de vizibile în ochii candidaţilor precum multinaţionalele”, a afirmat Bogdan Badea, CEO al platformei de recrutare online.

Conform reprezentanţilor platformei acest tip de sprijin vine mai ales în contextul în care, pe fondul crizei pieţei muncii generate de pandemie, companiile multinaţionale au fost considerate mai stabile decât cele mici sau start-up, iar acest lucru s-a observat în numărul de trei ori mai mare de aplicări pe care un job într-o multinaţională îl primeşte comparativ cu un loc de muncă similar dintr-o companie mai mică.

„Dacă într-un clasament general al celor mai activi angajatori de anul acesta pe primele locuri s-au aflat retailul, call-center-ele, IT/telecom sau bankingul, start-up-urile care au făcut cele mai multe angajări provin şi din alte domenii precum construcţii, transport/logistică, publicitate/marketing/PR. Acestora li se alătură, desigur, retailul şi IT-ul”, menţionează Bogdan Badea.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015