Connect with us

Eveniment

Peste 100 de locuitori de etnie romă au participat la campania „Curăţăm Constanţa Noastră”

Avatar

Published

on

Peste o sută de locuitori de etnie romă din cartierul constănţean Anadalchioi au fost mobilizaţi, miercuri, de administraţia locală, şi au participat la campania de curăţenie de primăvară, strângând gunoaiele, măturând şi văruind bordurile trotuarelor, dar şi stâlpii şi gardurile, a informat Primăria Constanţa.

„Peste 100 de locuitori de etnie rromă au participat astăzi la curăţenia de primăvară, în cadrul celei de-a opta ediţii a campaniei ‘Curăţăm Constanţa Noastră’, în cartierul Anadalchioi. Oamenii au strâns gunoaiele, au măturat, au văruit bordurile, stâlpii şi gardurile. Mai mult, în perioada următoare vor planta şi 20 de pomi fructiferi”, se afirmă într-un comunicat de presă transmis de Primăria Constanţa.

Familiile care locuiesc pe Strada Semănătorului şi pe Intrarea Cîmpului şi-au luat angajamentul că vor face şi menţine curăţenia şi în propriile locuinţe.

„Familiile care locuiesc pe strada Semănătorului şi pe Intrarea Câmpului şi-au luat angajamentul ferm în faţa reprezentanţilor municipalităţii constănţene să facă şi să menţină curăţenia în propriile locuinţe, să respecte normele de convieţuire, să nu tulbure ordinea şi liniştea publică, să nu mai crească animale sau să folosească atelaje hipo”, au menţionat reprezentanţii Primăriei Constanţa.

Toate aceste măsuri, potrivit comunicatului municipalităţii, au fost luate după mai multe întâlniri pe care cetăţenii de pe cele două străzi le-au avut cu reprezentanţii Primăriei Constanţa, Regiei Autonome de Exploatarea a Domeniului Public şi Privat, ai Direcţiei Generale Poliţia Locală şi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială.

De asemenea, reprezentanţii DGAS au făcut mai multe anchete sociale, i-au îndrumat şi ajutat să depună cereri pentru locuinţe sociale, i-au consiliat în privinţa înscrierii copiilor la şcoală, a evitării abandonului sau a vaccinării.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015