Connect with us

Social

Peste jumătate dintre români şi-ar dori ca băncile să renunţe la comisioanele pentru plata întârziată la împrumuturi

Published

on

Mai mult de jumătate dintre români (52%) şi-ar dori ca băncile la care sunt clienţi să renunţe la comisioanele pentru plata întârziată aferente cardului de credit sau altor împrumuturi, în această perioadă de incertitudini generate de pandemia COVID-19, arată rezultatele unui sondaj publicat, marţi, de McKinsey & Company.

Potrivit cercetării „Financial Pulse Survey”, 21% dintre români, cel mai mare procent dintre ţările europene incluse în sondaj, au indicat o performanţă peste aşteptări, în ultimele luni, a băncilor la care sunt clienţi. De asemenea, 61% au declarat că interacţiunile cu banca au fost conform aşteptărilor lor.

Aproape o treime dintre respondenţi (31%), cel mai probabil mai puţin experimentaţi digital, s-ar simţi mai confortabil dacă banca i-ar ajuta să devină mai familiarizaţi cu cât mai multe dintre serviciile disponibile prin intermediul telefonului mobil sau online pentru tranzacţii sau alte interacţiuni cu banca.

Datele centralizate de către specialiştii McKinsey & Company arată că peste 70% dintre români sunt conectaţi, în această perioadă, la platformele web sau aplicaţiile mobile ale băncilor. În acest context, mai mult de jumătate dintre persoanele intervievate au declarat că sunt foarte satisfăcute de canalele digitale vs. aproximativ 30% privind cele non-digitale.

Primul set de rezultate al „Financial Pulse Survey”, comunicat în luna iulie, a arătat că 54% dintre români consideră că situaţia lor financiară curentă este destul de precară. Totodată, aproape 50% dintre consumatori au înregistrat o reducere a veniturilor şi a economiilor, în timp ce mai puţin de 33% au reuşit să îşi reducă cheltuielile casnice.

Un român din şase (60%) au economii suficiente pentru cel mult patru luni sau chiar mai puţin, la care pot apela în eventualitatea pierderii locului de muncă sau a scăderii veniturilor.

„Financial Pulse Survey” a fost realizat în România în iunie 2020 şi a cuprins peste 500 de respondenţi. Rezultatele au fost ajustate, astfel încât cifrele să reflecte populaţia din România cuprinsă între 18 şi 80 de ani.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015