Connect with us

Social

Peste o sută de romi au protestat la Paris: „E frig. Unde să mergem cu copiii?”

Avatar

Published

on

Peste 100 de romi au protestat în Paris, după ce autorităţile franceze au emis un ordin de evacuare a taberei în care locuiau, iar cele 200 de persoane vizate urmează a fi evacuate în cursul acestei săptămâni, informează publicaţia Le Parisien.

Peste 100 de romi au scandat luni în faţa primăriei din al XVIII-lea arondisment din Paris, după ce autorităţile franceze locale i-au anunţat că urmează să fie evacuaţi din tabăra în care locuiesc.
Potrivit adjunctului primarului, Gerald Briant, celor peste 200 de romi li s-a oferit cazare pentru două săptămâni, dar aceştia solicită condiţii permanente de trai, nu temporare.
„Rămânem aici”, „vrem documente”, au fost câteva dintre mesajele scandate de protestatari. Unii adolescenţi au agăţat de grilajul primăriei un afiş prin care solicitau anularea ordinului de evacuare. „NU expulzărilor inutile după 25 de ani”.
„Este periculos să locuiască în tabără, mai ales din cauza riscului de incendiu”, a justificat Gerald Briant.
Potrivit autorităţilor franceze, evacuarea celor 200 de romi este iminentă. Iniţial în tabără se aflaseră 400 de persoane care au fost evacuate treptat.
„Este frig. Unde să mergem cu copiii noştrii”, acuză unul dintre protestatari.
Locuitorii din tabără au fost avertizaţi din septembrie să evacueze terenul care aparţine reţelei naţionale de transport feroviar din Franţa (SNCF).

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015