Connect with us

Eveniment

Petrecere de Ziua Internationala a Romilor la Penitenciarul Codlea

Published

on

Detinutii de la Penitenciarul Codlea au avut program de sarbatoare, cind a fost sarbatorita Ziua Internationala a Romilor. Ziua Romilor se sarbatoreste in fiecare an, la inceputul lunii aprilie, iar ideea de a marca o astfel de zi a luat nastere la Londra, in 8 aprilie 1971, la primul „Congres International al Romilor”, In acest context, un grup de doisprezece detinuti de etnie roma au sustinut un program artistic de cintece si dansuri tiganesti dedicat colegilor lor de detentie. Manifestarea artistica s-a desfasurat in clubul Penitenciarul, iar apoi, prin intermediul televiziunii cu circuit inchis a fost prezentat un material informativ „Romii de linga noi”.
„Scopul acestor activitati derulate sub egida «Nu conteaza etnia ci conteaza omenia», l-a reprezentat eliminarea stereotipurilor etnice si dezvoltarea unor relatii nediscriminatorii, prin cunoasterea istoriei si a traditiei, precum si prin intelegerea modului de viata specific unei anumite comunitati etnice”, se arata intr-un comunciat al institutiei.
Mihaela Mihai

 

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015