Connect with us

La zi

Potenţialul de forţă de muncă al comunităţii de romi trebuie folosit

Published

on

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a declarat că la nivelul comunităţii de romi din oraş există un potenţial economic, de forţă de muncă, iar această oportunitate trebuie folosită.

Primarul municipiului Baia Mare a admis că membrii comunităţii rome reprezintă un potenţial important pentru economia locală, dacă sunt ajutaţi şi pregătiţi corespunzător.

Cătălin Cherecheş a recunoscut că asigurarea apei calde în locuinţele sociale puse la dispoziţie de administraţia locală reprezintă o problemă pe care intenţionează să o rezolve, mai ales că ar ajuta la integrarea socială.

Cherecheş a mai arătat că primăria municipiului Baia Mare intenţionează construirea unui nou cartier social în care să locuiască atât romi, cât şi alte persoane cu un statut social mai modest.

În municipiul Baia Mare trăiesc peste 3.500 de romi în cartierele periferice Pirită, Craica, Ferneziu, dar şi în imobile de pe fosta platformă industrială Cuprom.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015