Connect with us

Politic

Romania si Bulgaria vinovate pentru problemele UE

Published

on

Bulgaria si Romania sunt mereu folosite drept scuza convenabila pentru problemele interne ale partenerilor europeni, a declarat presedintele bulgar Rosen Plevneliev, intr-un interviu acordat revistei germane Focus.
Plevneliev sustine ca trebuie analizate date concrete inainte de lansarea unor astfel de acuzatii: ”Dintre cei 20.000 de romi romani si bulgari care s-ar fi mutat in Franta, doar 600 sunt din Bulgaria si doar 80 dintre ei stau in Franta ilegal”, a subliniat el. Presedintele bulgar recunoaste ca exista o problema cu romii, dar ca aceasta problema trebuie definita foarte clar.
”Bulgaria nu are milioane de romi, numarul lor exact este de 300.000. Ei reprezinta mai putin de 5% din populatie”, subliniaza el. Comentand amanarea din nou a aderarii Bulgariei la Schengen, el cere o recunoastere a eforturilor tarii sale de a pazi granitele externe ale UE. El subliniaza ca Bulgaria a investit in total 100 de milioane de euro in acest domeniu si ca granita sa este sigura. ”Sunt doar 200 de intrari ilegale pe an pe la granita bulgaro-turca, in timp ce in Italia si Grecia numarul depaseste 20.000”a mai declarat presedintele bulgar.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015