Connect with us

La zi

Preşedinţia română a Consiliului UE este hotărâtă să lupte împotriva discriminării

Avatar

Published

on

Preşedinţia română a Consiliului UE este hotărâtă să lupte împotriva discriminării, declară ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, pe contul său de Twitter.

„Cetăţenii romi sunt cetăţeni europeni! @RO2019EU (Preşedinţia română a Consiliului UE) este hotărâtă să lupte împotriva discriminării, discursului de ură şi să mărească eforturile de a asigura acces la educaţie pentru categoriile dezavantajate”, a afirmat ministrul delegat de Ziua Internaţională a Romilor.

Iniţiativa de a marca Ziua Internaţională a Romilor a apărut în 1971, cu prilejul primului Congres internaţional al romilor de pretutindeni, care a avut loc la Londra. În statele din Europa de Est, inclusiv România, data de 8 aprilie a fost consacrată Zilei Romilor începând cu anul 1990.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015