Connect with us

Eveniment

Prima ediţie a festivalului ”Ziua Romilor călărășeni”

Partida Romilor

Published

on

Duminică, 11 august, între orele 17-21 s-a desfășurat ”Ziua Romilor călărășeni”, un eveniment aflat la prima ediție, organizat de Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași în parteneriat cu Biroul Minorități din cadrul Primăriei municipiului Călărași.


Pe scena amplasată pe platoul din fața Centrului „Barbu Știrbei“ au urcat Jean de la Craiova, Viorica și Taraful din Clejani, dar și o trupă de dans țigănesc.


Mulțumiri pentru sprijinul acordat Primăriei municipiului Călărași, Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași și, nu în ultimul rând, celor peste 3000 de spectatori care au putut urmări, timp de 4 ore, un program în care au fost prezentate melodii tradiționale și dansuri care ilustrează cultura și tradiția romilor.


Evenimentul a arătat, încă o dată, strânsa legătură care se formează între persoanele de diferite naționalități sau etnii prin intermediul culturii și că stereotipurile pot fi înlăturate.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015