Connect with us

La zi

Primăria Deva va cumpăra un teren pentru amplasarea de locuinţe sociale

Partida Romilor

Published

on

Primăria Deva va cumpăra un teren pe care va amplasa mai multe locuinţe sociale modulare în care vor fi mutate circa 40 de familii defavorizate, în marea lor majoritate romi, care locuiesc acum în cartierul Grigorescu din municipiu.

Primarul Florin Oancea a declarat vineri că între locuitorii vechi ai cartierului şi o parte dintre familiile defavorizate care locuiesc în zona cunoscută sub numele de „Porcărie” au apărut tensiuni ce riscă să fie scăpate de sub control, conflictul dintre cele două părţi escaladând în ultimii ani.

„Este o mare tensiune între locuitorii din Grigorescu, care a escaladat în ultimii ani”, a spus primarul într-o conferinţă de presă.

El a arătat că pentru mutarea familiilor defavorizate au fost două variante, însă în urma unei dezbateri publice lansată în mediul online s-a ajuns la concluzia că soluţia cea mai bună ar fi mutarea în zona Depozitelor.

„Soluţia pe care am identificat-o şi, în proporţie de peste 90%, devenii au împărtăşit-o, a fost să investim în zona Depozitelor. Nu-i afectează nici pe deveni, nu-i afectează nici pe romi, pentru că au căile de acces facile, mijloacele de transport circulă în zonă”, a spus Florin Oancea.

Primarul municipiului Deva a precizat că în locuinţele sociale vor fi mutate doar familiile care au domiciliul stabil în oraş.

În plus, susţine edilul-şef, administraţia locală doreşte să transforme cartierul Grigorescu într-o zonă rezidenţială şi de agrement. Proiectul presupune construirea unui parc, a unei piste de biciclete, unor terenuri de sport, spaţii de servicii şi a unui ponton la râul Mureş pentru ambarcaţiuni uşoare.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015