Connect with us

Social

Produsele alimentare şi de igienă de la UE vor fi distribuite doar până la începerea campaniei electorale

Partida Romilor

Published

on

Cele peste 1.600 de persoane defavorizate din municipiul Galaţi vor mai primi pachete cu produse alimentare şi de igienă oferite de Uniunea Europeană (UE), şi a căror distribuire a început pe 5 august, doar până la începerea campaniei electorale, a anunţat, marţi, biroul de presă al Primăriei Galaţi.

Potrivit sursei citate, beneficiarii venitului minim garantat şi ai alocaţiei pentru susţinerea familiei îşi mai pot ridica pachetele cu alimente şi produse de igienă distribuite prin Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD 2019/2021), doar până vineri, 14 august.

De asemenea, pentru că distribuţia pachetelor cu produse alimentare şi produse de igienă nu se poate face pe perioada desfăşurării campaniei electorale, în perioada 17-26 august se vor distribui pachete cu produse alimentare şi produse de igienă din partea UE pe listele suplimentare pentru persoanele cu handicap gradul I (persoane aflate temporar în situaţii critice de viaţă – potrivit OUG nr.84/2020, art.3(1), litera c).

Pachetele cu produse alimentare şi produse de igienă vor fi distribuite în ordinea prezentării, până la epuizarea stocului, prin intermediul Cantinei de Ajutor Social, în centrul de distribuţie din Piaţa Ţiglina I, de luni până vineri, între orele 8,00 şi 16,00.

Vor primi sprijin european beneficiarii venitului minim garantat şi familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, dar şi persoane aflate temporar în situaţii critice de viaţă (victime ale calamităţilor, persoane dependente, aflate şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate), însă numai în cazul în care există stocuri de produse după epuizarea distribuirii pentru primele două categorii menţionate.

La nivelul municipiului Galaţi sunt 355 de beneficiari ai venitului minim garantat şi 1.263 de persoane beneficiare ale alocaţiei pentru susţinerea familiei şi care vor beneficia de aceste ajutoare europene.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015