Conecteaza-te cu noi

Sanatate

Profesorii ar trebui să vadă dacă la primele ore copiii manifestă simptome de gripă

Partida Romilor

Publicat

pe

Amalia Şerban, director în cadrul Ministerului Sănătăţii, a declarat miercuri că în cazul în care profesorii constată că elevii prezintă simptome de gripă, ar trebui să-i cheme părinţii acestora pentru a-i lua acasă.

„Teoretic, este atribuţia medicului şcolar şi a asistentei din cabinetul medical şcolar de a face triajul copiilor în fiecare dimineaţă şi, în special în această perioadă, profesorii ar trebui să vadă dacă la primele ore copiii manifestă simptome de gripă sau alte afecţiuni şi ar trebui să cheme părinţii pentru a-şi lua copiii acasă. Înţeleg că sunt nelămuriri… Profesorii nu se simt foarte confortabil de a lua ei această decizie. În urma colaborării cu Ministerul Educaţiei, vom vedea exact cum se va face de acum încolo”, a explicat ea.

Amalia Şerban a menţionat că a fost redactat un draft de protocol cu privire la o mai bună monitorizare a stării de sănătate a copiilor în unităţile de învăţământ.

„Acest protocol conţine, de fapt, o întărire a colaborării între direcţiile de sănătate publică şi inspectoratele şcolare judeţene, astfel încât atunci când există creşteri ale numărului de cazuri de gripă într-o şcoală, să se poată lua decizii punctuale, în funcţie de evoluţie”, a afirmat Şerban la sediul Ministerului Sănătăţii.

Potrivit acesteia, o unitate de învăţământ nu poate fi închisă în totalitate dacă sunt trei cazuri de gripă.

„Dacă sunt trei cazuri, nu trebuie să se închidă şcoala în întregime, eventual pot fi trimişi acasă doar copiii bolnavi sau se pot suspenda cursurile unei clase, două clase, nu a întregii şcoli”, a arătat directorul.

Şerban adăugat că au fost demarate deja discuţiile pentru contractul de anul acesta pentru vaccinul antigripal. 

Continuați să citiți
Clic pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015