Connect with us

Sanatate

Program gratuit de profilaxie dentară şi tratament pentru aproape 1.000 de copii din comunităţi marginalizate

Published

on

Asociaţia Merci Charity Boutique derulează un program gratuit de profilaxie dentară şi tratament non-invaziv pentru aproape 1.000 de copii din comunităţi marginalizate din judeţul Tulcea şi din Bucureşti, potrivit unui comunicat al asociaţiei.

„În perioada 1 iulie 2019 – 29 februarie 2020, primul cabinet stomatologic mobil din România al asociaţiei Merci Charity va ajunge la aproape 1.000 de copii din comunităţi rurale defavorizate din judeţul Tulcea şi copii cazuri sociale din Bucureşti pentru a asigura în mod gratuit prevenţie şi tratament stomatologic”, se arată în comunicat.

Conform sursei citate, scopul proiectului „Educaţie orală, prevenţie şi nutriţie pentru sănătatea orală a copiilor din grupuri vulnerabile prin cabinetul stomatologic mobil Zâna Merciluţă” este îmbunătăţirea stării sănătăţii orale a 960 de copii cu vârste cuprinse între 4 şi 14 ani din comunităţi marginalizate din judeţul Tulcea şi din Bucureşti, prin intervenţii de profilaxie orală derulate în cabinetul stomatologic mobil (consult, periaj dentar profesional, sigilări dentare, tratament non-invaziv) şi derularea în 16 şcoli a unui curs de igienă orală şi nutriţie corectă, cu demonstraţie şi exersare a periajului dentar, cu sprijinul medicilor dentişti voluntari. Copiii vor primi gratuit pastă de dinţi, periuţă şi cartea pentru copii „Ghid de nutriţie povestit”.

Proiectul derulat de Asociaţia Merci Charity Boutique este finanţat prin programul „În stare de bine”, susţinut de Kaufland România şi implementat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.

„Zâna Merciluţă” este primul cabinet stomatologic mobil din România care oferă servicii gratuite pentru copii cazuri sociale şi umanitare.

Potrivit unor date rezultate din informaţiile colectate de asociaţia Merci Charity pe un eşantion de 500 de copii din mediul rural, peste 80% dintre copiii de la sate nu au fost niciodată la medicul stomatolog.

Merci Charity precizează că Anuarul statistic pentru anul 2014 al INS arată că în mediul rural funcţionează doar 13% din totalul cabinetelor de medicină dentară, iar numărul medicilor dentişti de la sate este de şapte ori mai mic comparativ cu mediul urban.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015