Connect with us

Social

Programul național de protecție socială „Bani de liceu”

Partida Romilor

Published

on

Programul de stat ”Bani de liceu” continuă și în anul școlar 2020-2021. Cererile pentru obținerea ajutorului de 250 de lei pe lună destinat elevilor se pot depune în perioada 15 – 25 septembrie.
Beneficiari ai Programului naţional de protecţie socială „Bani de liceu” sunt elevii care se află în întreţinerea familiilor al căror venit brut lunar pe membru de familie realizat în ultimele 3 luni anterioare depunerii dosarului este de maximum 500 lei, precum şi elevii care beneficiază de o măsură de protecţie.
Se monitorizează absenţele elevilor care au devenit beneficiari şi, dacă se depăşeşte limita de 20 de absenţe nemotivate, se sistează plăţile, iar elevul respectiv pierde această calitate. Sprijinul financiar mai este sistat şi dacă elevul a fost eliminat de la cursuri pe o perioadă de trei-cinci zile, dacă a obţinut sub nota 7 la „purtare” sau dacă nu mai frecventează cursurile ori a fost exmatriculat.
Bursa profesională se acordă pe bază de cerere, formulată de elevul major ori de părintele sau persoana care exercită autoritatea părintească pentru elevul minor. Cererea de acordare a „Bursei profesionale“ se înregistrează pentru fiecare an şcolar, în perioada 15-25 septembrie, la unitatea de învăţământ la care elevul este înscris.
Calendarul de desfășurarea a Programului național de protecție socială „Bani de liceu” este următorul:
  • 15 septembrie – 25 septembrie – depunerea cererilor
  • 26 septembrie – 15 octombrie – efectuare anchetelor sociale și evaluarea eligibilității cererilor depuse
  • 26 septembrie – 16 octombrie – centralizarea cererilor, prin intermediul portalului dedicat
  • 17 octombrie – afișarea listei beneficiarilor
  • 18 octombrie – 21 octombrie – depunerea contestațiilor
  • 22 octombrie – 25 octombrie – rezolvarea contestațiilor

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015