Connect with us

La zi

Protest in Polonia fata de evacuarea unei tabere de romi romani

Published

on

Gest de solidaritate in Polonia

Mai multi activisti pentru drepturile omului protesteaza fata de evacuarea unei tabere de romi romani, decizie luata de instanta la cererea autoritatilor dintr-un oras din sud-vestul tarii.
Cativa membri ai unor organizatii pentru apararea drepturilor omului – Amnesty International (AI) si Fundatia Helsinki pentru Drepturile Omului, iau partea catorva zeci de romi din Romania, a caror evacuare dintr-o tabara a fost solicitata in instanta de catre Primaria Wroclaw, in sud-vestul Poloniei.
Tabara numara aproximativ 60 de persoane printre care si copii care isi duc viata la limita existentei, in corturi improvizate de romi, fara acces la apa curenta.
Mai mult, conform autoritatilor, peste 20 de persoane din tara nu si-au inregistrat oficial sederea in tara.
La jumatatea lunii aprilie, primaria Wroclaw a cerut in instanta evacuarea romilor. Presedintele Asociatiei Romilor din Polonia, Roman Kwiatkowski, a inaintat o scrisoare primarului in care sustine ca ”sunt alimentate sentimente impotriva romilor de catre anumite grupuri din localitate si ca aceste sentimente se amplifica rapid”.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015