Connect with us

Social

Rechizite si ghiozdane pentru copiii romi

Published

on

IN JUDETUL TURDA

Sediul Partidului National Liberal, Filiala Turda, a fost gazda unui mic gest caritabil, in beneficiul unor micuti de etnie rroma. Liberalii turdeni au dat startul, prin demararea unei campanii de sprijinire a copiilor cu situatie financiara precara, colaborand pentru aceasta cu Partida Romilor Turda, dar si cu ceilalti lideri rromi din oras.
Initiatorul acestei actiuni caritabile, consilierul local PNL, Cristian Felezeu, a daruit mai multe pachete cu rechizite scolare si cateva ghiozdane dotate cu tot ceea ce le este necesar micutilor care, altfel, nu ar fi avut cu ce sa mearga la scoala.
La actiune au participat, alaturi de presedintele PNL Turda, Calin Felezeu, si alti membri ai comitetului director al filialei liberalilor turdeni.
„Proiectul pe care il demaram este unul mai vechi pe care vrem sa-l derulam, de aici incolo, in mod constant. Facem acest gest din dorinta clara de a oferi o sansa copiilor fara posibilitati materiale, sa se integreze in procesul scolar, pe care sa-l parcurga pe toate treptele educationale. Speranta noastra este ca, dintre acestia, cat mai multi sa ajunga absolventi de studii superioare”, si-a manifestat speranta Calin Felezeu.
Actiunea se va desfasura si in continuare sub sloganul „Si eu vreau sa termin scoala”, pe intreaga durata a anului scolar.
„Copiii au dreptul sa invete, iar noi avem datoria sa-i sprijinim sa termine scoala. Impreuna cu liderii comunitatii de rromi am aflat de lipsa rechizitelor si am considerat necesar sa actionam pentru ca acesti copii sa nu abandoneze scoala. Prin activitatea noastra din Consiliul Local Turda vom incerca sa le acordam burse sociale care sa ii ajute pe ei si familiile lor”, a mai spus Cristian Felezeu.
Prezent la actiunea liberalilor, in fruntea rromilor care au primit ghiozdane si rechizite s-a aflat Victor Morariu, presedintele filialei turdene a Partidei Romilor. Acesta le-a spus colegilor sai din politica turdeana: „Sunteti primii care v-ati gandit sa ajutati aceste familii sarace care nu au posibilitati materiale sa cumpere copiilor lor rechizite scolare. De aceea, va doresc multa sanatate si va multumim din inima”, a spus Morariu.

IN JUDETUL GORJ
Reprezentantii Partidei Rromilor Gorj, alaturi de cei ai Agentiei Nationale pentru Rromi au organizat o ampla actiune la opt scoli din judet pentru etnicii care au inceput scoala.
Este vorba despre 200 de copii rromi atat din mediul urban cat si rural care au primit de la cele doua organizatii ghiozdane si alte rechizite. Cadourile oferite copiilor sunt un ajutor real pentru familiile din care provin, marea majoritate cu probleme sociale. Alin Bobu, consilierul pe problemele rromilor la Institutia Prefectului Judetului Gorj, a anuntat ieri ca actiunea este una din multele pe care Partida Rromilor si Agentia Nationala pentru Rromi vrea sa le organizeze in judet in beneficiul micutilor, dar si a altor categorii de persoane defavorizate, din cadrul etniei. Rechizitele au ajuns la beneficiari, organizatorii actiunii fiind prezenti la Scoala Generala nr.2 din Targu-Jiu, dar si la scolile primare din Balesti, Godinesti, Pades, Polovragi, Baia de Fier si Scoarta. Copiii au primit caiete, ghiozdane si alte obiecte necesare in procesul de invatamant solicitat pentru clasa 0 si pentru clasa I de catre dascali si programa scolara.

IN JUDETUL DÂMBOVITA
2000 de copii de etnie roma au primit cate un ghiozdanel si rechizite

Printr-un proiect accesat de catre Partida Romilor „Pro Europa”, Dambovita si finantat de Guvernul Romaniei, 2000 de copii de etnie roma, din Targoviste, au primit cate un ghiozdanel, dar si rechizite de care se vor ajuta in acest an scolar. Micutii vor intra in clasa pregatitoare sau in clasa I.
„Noi nu facem altceva decat sa incepem sa ducem primii pasi ai copiilor nostri catre educatie. Asa cum se bat cu pumnul in piept toate partidele politice, asa cum ne scoate numai pe noi in fata, Partida Romilor, ce fac acesti oameni pentru noi? Nimic. Tin sa va anunt ca avem o hotarare de consiliu municipal, unde am aprobat un buget, pe care domnul primar Gabriel Boriga nu am inteles de ce nu vrea sa duca la bun sfarsit aceasta hotarare de consiliu. Vroiam ca acesti copilasi sa fie si imbracati de noi, de Partida Romilor. Inca o data tin sa multumesc Agentiei Nationale pentru Romi, deputatului nostru Paun, care ne-a ajutat si anul acesta sa ducem la bun sfarsit acest proiect”, a declarat Tudorica Raducanu, vicepresedintele Partidei Romilor „Pro Europa” Dambovita si consilier municipal.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015