Connect with us

La zi

România, asistență socială cu pumnul: evacuați în 72 de ore!

Avatar

Published

on

Vine toamna? Începe frigul? Se apropie școala? Un moment ”numai bun” pentru a evacua zeci de persoane, cu copii mici și bătrâni – din locuințele improvizate în care au locuit ani de zile!

Beneficiarii noștri din cartierul Ferentari s-au trezit, pe nepusă masă, cu reprezentanții autorităților, veniți nu să îi evalueze, nici să le ofere o soluție locativă mai bună, ci să-i… evacueze forțat, în 72 de ore, creând un dezastru umanitar!

”Unde să ne ducem?”, întreabă ei.

”Nu știm”, răspund cei cu bastoane și combinezon negru.

”Ce să ne facem cu copiii? Începe școala, se apropie frigul…”

”Nu e treaba noastră. De ce l-ați votat pe Vanghelie? Noi nu suportăm oamenii lui!”

Nici prin cap nu ne-a trecut că este doar o vendetă politică. Dar se pare că nu este nimic altceva…

Oamenii sunt speriați și indignați. Ne-au povestit că oamenii legii sunt extrem de agresivi, că deja au bătut cu bestialitate un bătrân. Alternativa lor este să caute un alt loc. Unde, mai ferit decât Ferentari? În centrul orașului? Sau să treacă la gesturi extreme, lucru nedorit de nimeni.

România, trezește-te! Îi educăm, îi ajutăm, sau îi vânăm ca pe animale? Credeți că vor dispărea peste noapte? Sau tot ce vor învăța este că trebuie să se apere de noi?

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015