Connect with us

La zi

Romi irlandezi, acuzati de furturi in Bulgaria si Romania

Published

on

O grupare de romi irlandezi a declansat un scandal international dupa un sir de furturi in Romania.

Desi, in general, gruparile de rromi romani sunt acuzate de infractiuni in Irlanda, de aceasta data situatia este invers.

Firme respectabile de asfaltare din Europa de Est au fost vizate de o grupare infractionala de romi irlandezi, scrie sundayworld.com.

Majoritatea romilor irlandezi fac parte din gruparea care a jefuit proprietarii din Italia, grupare condusa de Rathkealer Johnny „Bottles” Sheridan si fiul sau, Patrick „Paperface” Sheridan. Din gruparea care opereaza in Romania si Bulgaria face parte si ginerele capului acesteia, „Little” Danny Sheridan.

Luna trecuta, seful unei firme romanesti a angajat un detectiv privat sa ii urmareasca pe romi dupa ce masinarii in valoare de 65.000 de euro au disparut din gradina sa. Stefan Ponea sustine ca membrii gruparii au aparut la o ramura a companiei sale din capitala bulgara Sofia, incercand mai intai sa convinga conducerea sa ii lase sa asfalteze curtea.

Peste cateva saptamani, s-au intors incercand sa inchirieze echipament, avand asupra lor documente care pareau legale, din partea companiilor irlandeze si britanice. In cateva ore, echipamentul fusese mutat peste granita cu Romania, 800 de kilometri.

Desi membrii gruparii au fost retinuti de politia de frontiera, au fost eliberati dupa cateva ore, asa ca Ponea a angajat un detectiv particular si a reusit sa gaseasca dovezi ale unor infractiuni.

„Suntem in posesia dovezilor ca cei care au facut asta s-au servit de identitati false, carti de identitate false, placute de inmatriculare false si companii false”, arata Ponea.

Peste alte cateva saptamani de la acest incident, membrii gruparii au aparut la biroul bucurestean al firmei, incercand sa aplice aceeasi schema. Desi politia a fost alertata, Ponea spune ca politistii i-au spus ca nu pot face nimic.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015