Connect with us

La zi

Romii ar putea reprezenta 25% din forţa de muncă din România, până în 2050, arată un raport al Ambasadei SUA

Avatar

Published

on

 

 

 

Un raport întocmit de către Ambasada SUA la Bucureşti şi transmis Departamentului de Stat arată că, până în 2050, romii ar putea reprezenta 25% din forţa de muncă a României. În document se mai arată că, prin urmare, autorităţile române ar trebui să depună mai multe eforturi pentru integrarea romilor.
”Societăţile au de câştigat atunci când cetăţenii au şansa de a-şi atinge potenţialul maxim. Integrarea minorităţilor e o sarcină dificilă pentru orice stat, dar toţi cetăţenii merită să aibă acces la oportunităţi şi să fie în mod egal protejaţi de lege. România, comunitatea romă încă se mai confruntă cu multe obstacole în depăşirea discriminărilor, mai ales în educaţie, piaţa muncii, sănătate şi găsirea unei locuinţe.
Noi vom continua să încurajăm şi să ajutăm Guvernul României în vederea integrării romilor, care până în 2050 ar putea constitui 25% din forţa de muncă”, se arată în documentul Ambasadei SUA.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015