Connect with us

La zi

Romii renunţă la turnuleţe

Avatar

Published

on

Primele desfiinţări de turnuleţe s-au făcut la Timișoara. La mai bine de trei ani, somaţiile trimise de municipalitate proprietarilor care au ridicat ilegal construcţii aduc rezultate. Astfel că un alt certificat de urbanism prin care un cetățean din Timișoara a solicitat demolarea turnulețelor de pe casă, pentru a intra în legalitate, a fost semnat de primarul Nicolae Robu.

Anunțul a fost făcut chiar de edilul-șef. Imobilul care va rămâne fără turnuleţe este situat în zona Lipovei, pe stradă pe Foişor nr.9. Dacă în cele mai multe cazuri familiile de romi au fost constrânse prin sentințe judecătorești să-și demoleze construcțiile, zilele acestea un cetățean de etnie a decis de bunăvoie să solicite certificat de urbanism pentru desființarea turnulețelor. “Am mai emis un certificat de urbanism pentru desfiinţare de turnuleţe. Domnul Căldăraș Ștefan și doamna Stanca Elena solicită certificat de urbanism pentru desființarea turnulețelor pe strada Foișor nr.9. Evident că am emis certificatul de urbanism imediat. Și așteptăm ca și alți cetățeni care au clădiri care nu se integrează armonios în orașul nostru să facă demersuri similare pentru clădirile pe care le dețin”, a transmis edilul Nicolae Robu.

Primarul a lansat recent o campanie de identificare a tuturor clădirilor realizate fără autorizaţie de construcţie sau fără respectarea autorizaţiei de construcţie, indiferent când s-a întâmplat aceasta. Proprietarii au fost notificaţi în acest sens, pentru intrarea în legalitate. În orașul de pe Bega sunt câteva zeci de astfel de construcţii ilegale.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015