Connect with us

Cultura

Ruga copiilor romi, editia a XVII-a

Published

on

Aceasta actiune a fost initiata de Primaria Lugoj si Consiliul Judetean Timis, in localitatea Maguri apartinand municipiului Timis. Sambata, 1 iunie a avut loc cea de a XVII-a editie a manifestarii, ”Ruga copiilor romi”, unicul festival din tara care se adreseaza numai copiilor de etnie roma.
La editia din acest an au participat peste 300 de copii de etnie roma din Satchinez, Comlasu Mare, Manastiur, Traian Vuia, Fardea, Cenad, Igris, Lugoj si Maguri. Manifestarea organizata de Scoala nr. 12 din Lugoj – Maguri a avut ca obiectiv schimbarea mentalitatii privind etnia roma, exprimarea libera a obiceiurilor si traditiilor acestei etnii, atragerea copiilor romi catre scoala si prevenirea abandonului scolar. Au fost prezentate programe variate ce au cuprins cantece si dansuri populare specifice etniei, recitaluri de poezii si interpretarea unor secvente in limba romani. La aceasta festivitate au participat si oficialitatile locale in frunte cu primarul Francisc Boldea si viceprimarul Alin Tech.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015