Connect with us

Asul de trefla

Sa facem din bunatate un tel

Published

on

Traim intr-o lume complicata, in care viteza, banii si satisfactia personala conteaza cel mai mult. De multe ori, uitam sa fim buni cu cei din jur, sa zambim, sa facem fapte altruiste, sa ii incurajam pe cei dragi si sa folosim timpul in avantajul nostru, pentru a deveni mai buni si mai toleranti.
Invrajbiti de goana cotidiana, de gandurile si grijile care ne apasa umerii incovoiati, uitam sa le mai zambim celor dragi si sa le adresam o vorba buna… De multe ori, am observat cum un compliment gratuit adresat cuiva, a avut darul de a descreti acea frunte abatuta, iar zambetul inapoiat a fost o recompensa cu mult mai mare decat ar putea fi una exprimata material.
A fi OM, devine pe zi ce trece o notiune ce tinde sa ajunga pe cale de disparitie… Stresul cotidian, grija pentru ziua de maine, goana dupa bani, ne determina sa ne calcam principiile in picioare, sa sarim peste cei sapte ani de acasa si chiar peste simtamintele care ne mai tin sufletul in viata… De cele mai multe ori, ne trezim… insa, prea tarziu…
Neglijandu-ne conditia umana, riscam sa devenim niste fiinte fara suflet, asemenea dobitoacelor, deoarece abrutizarea vine incet, dar… sigur.
Cu totii rostim cu un fel de automatism patologic acea sintagma desueta si totodata mereu la moda: „sa fim mai buni!” Dar cati dintre noi o iau in serios si se conformeaza intocmai indemnului acesteia? Putini… prea putini… atat de putini…
E atat de simplu sa privesti spre cer intr-o zi senina si sa te incarci pozitiv cu lumina soarelui, datatoare de viata si speranta, e atat de usor sa raspunzi cu un zambet celui care iti da buna ziua, e atat de frumos sa daruiesti o vorba buna unui suflet drag, e atat de bine sa fii bun…
Oamenii buni nu se pot supara cand sunt neindreptatiti, caci ei inteleg cauza nedreptatii ce li se face din neputinta sau neintelegere si nu te poti supara pe ceva ce intelegi cu adevarat. Poti doar sa reactionezi din orgoliu si atunci te vei supara. Oamenii buni pot sa inteleaga de ce sunt uneori loviti sau de ce altii nu ii pot iubi. Atunci nu pot sa se supere pe cine nu poate ierta sau nu poate iubi.
Nu fa totul pentru bani. Unele lucruri, cele mai importante, nu costa. Daca esti cu adevarat talentat, optimist si ai incredere in ceea ce faci, vor veni si banii. Nu fa din castigul material un scop in viata.
Nu uita sa imparti cu cei din jur succesul. Este aproape imposibil sa nu te fi ajutat cineva in cariera sau viata. Daca ai obtinut ceva important, multumeste-le celor din jur ca ti-au oferit suport si incurajari
Trebuie sa fim mai buni cu noi, sa ne acordam timp, sa gasim modalitatea de a crea o sincronizare intre creier si inima sau intre trup si suflet, pentru ca bunatatea inseamna spiritualitate. Este nevoie sa fim mai buni pentru a nu fi doar purtatori ai unei masti, ci oameni… fiinte rationale, sensibile.
Mai bun inseamna a-ti acorda atentie tie, faptelor tale, pentru a nu-i rani pe cei din jur, ci pentru a-i aprecia pe toti pentru unicitatea lor si pentru faptul ca fiecare este inzestrat cu o anumita calitate.
Chiar daca societatea din zilele actuale promoveaza ideea de egocentrism, lasand impresia ca toti ceilalti sunt plini de defecte si nedemni pentru bunatatea mea ca individ, eu am ales sa imi refugiez bunatatea si sentimentele in tot ceea ce ma inconjoara.
A fi bun inseamna a face un cadou de sarbatori, dar, dupa parerea mea, poate implica si lucrurile nemateriale. Din punctul meu de vedere a fi bun inseamna a iubi tot ceea ce te inconjoara, a-ti indrepta greselile si, poate chiar, a ierta si a nu renunta niciodata sa lupti. A dori sa fii mai bun inseamna a realiza ce esti, a fi constient ca ai un trecut si un viitor in fata ta, pentru care trebuie sa fii mai bun, pentru a ajunge la implinire, la traiul linistit… mult-visat!
Sa deschidem ochii si sa facem din bunatate un tel si o stradanie permanenta si nu o iluzie cu care sa ne desfatam orgoliul si sa ne ascundem neputintele!

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015