Connect with us

Eveniment

„Să ne amintim acum pentru a nu se mai întâmpla niciodată!”· 

Avatar

Published

on

 

 

În ziua de 9 octombrie la sediul asociaţiei Partida Romilor” Pro-Europa” – Sucursala Brăila, a avut loc premierea elevilor participanţi la Concursul de eseuri şi desene cu tema, Holocaustul – Să ne amintim acum pentru a nu se mai întâmpla niciodată!”. Concursul s-a desfăşurat pe două secţiuni: secţiunea eseu, destinată elevilor romi din clasele IX-XII şi secţiunea desen pentru elevii romi din clasele V-VIII.
Ziua Holocaustului este marcată, în România, în fiecare an, la data de 9 octombrie și a fost instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 672/5 mai 2004, la propunerea Comisiei Internaționale pentru Studierea Holocaustului în România, condusă de laureatul premiului Nobel pentru Pace, Elie Wiesel.
Concursul a fost organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Brăila și a avut drept scop aducerea în atenţia elevilor consecinţele Holocaustului, dar şi cunoaşterea şi interpretarea semnificaţiei resurselor istorice de diferite tipuri.
Mulţumim Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila pentru sprijinul acordat în desfăşurarea concursului, doamnei profesor Corina Pavel – inspector şcolar de istorie şi doamnei Mihaela Râpă – profesor de istorie, pentru evaluarea eseurilor! Mulţumesc în numele elevilor şi părinţilor acestora, asociaţiei Partida Romilor, Pro-Europa”, reprezentată de domnul Preşedinte, Nicolae Păun, pentru finanţarea concursului prin acordarea premiilor.
Preşedinte, APRP-E Brăila,
Prof. Gina Anton

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015