Connect with us

Programe

„Sanatatea mai aproape de tine”

Published

on

Sute de rromi neasigurati vor beneficia de analize gratuite

435 de pacienti neasigurati de etnie rroma, au fost selectati pentru un set de analize medicale gratuit, prin proiectul „Sanatatea mai aproape de tine” finantat de Agentia Nationala pentru Rromi.
Proiectul „Sanatatea mai aprope de tine” prin programul Anul European al Cetatenilor, a fost lansat la Sediul Partidelor Romilor – Filiala Olt. Au fost prezenti: reprezentantii Partidei Romilor, Prefectura Olt, Directia de Sanatate Publica, Directia de Asistenta Sociala din cadrul primariei Slatina si primariile din localitatile vizate de proiect.
Prin acest proiect, cetatenii de etnie rroma din comunitatile din Slatina, Bals, Piatra-Olt, Draganesti-Olt si Iancu Jianu, vor fi investigati din punct de vedere al sanatatii. 215 persoane din Slatina, 60 din Bals, 50 din Piatra Olt, 70 din Draganesti Olt si 40 din Iancu Jianu vor putea beneficia de un set minimal de analize medicale gratuite, cum ar fi VSH, biochimie, TGO, TGP, emoleucograma completa, electrocardiograma, masurarea tensiunii arteriale, talie, greutate, analize de urina.
Cei mai multi dintre beneficiari, persoane care au probleme de sanatate, au venituri mici si nu sunt asigurati medical, vor fi selectati din comunitatea de romi din Slatina. Analizele medicale vor fi efectuate cu sprijinul Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, interpretarea rezultatelor analizelor va fi facuta tot de medicii de specialitate ai acestei unitati sanitare iar pentru tratamentul de care vor avea nevoie, presedintele Partidei Romilor „Pro Europa” filiala Olt, Sandu Curt a promis ca va gasi o modalitate.
„Dupa incheierea proiectului, Asociatia pentru Dezvoltarea Economiei Sociale Olt, impreuna cu Directia de Sanatate Publica Olt, vor sprijini si vor indruma persoanele care sufera de anumite afectiuni diagnosticate in urma evaluarii analizelor efectuate de Spitalul Judetean de Urgenta Slatina. Parteneriatele incheiate in cadrul proiectului vor fi reinnoite cu acordul partilor si speram sa derulam proiecte similare si in alte localitati din judet unde exista comunitati importante de romi”, a declarat Cristina Mihai, consilierul pentru romi din cadrul Institutiei Prefectului Olt.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015