Connect with us

Asul de trefla

”Schimbarea discursului, schimbarea practicilor: romii ca resursă umană – RARE”

Avatar

Published

on

 

În data de 4 decembrie 2017 a avut loc la sediul Primăriei municipiului Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, întâlnirea partenerilor de proiect din România dar și al 2-lea Local Stakeholder Group meeting din cadrul proiectului ”Schimbarea discursului, schimbarea practicilor: romii ca resursă umană – RARE”. La întâlnirea partenerilor au participat reprezentanții Agenției de Dezvoltare Comunitară Împreună, Departamentului pentru Relații Interetnice (DRI) și al Municipiului Sfântu Gheorghe.

În cadrul acestei întâlniri, partenerii de proiect au fost înștiințați de către reprezentanții primăriei despre depunerea spre aprobare și finanțare prin POCU a Strategiei de dezvoltare locală a teritoriului identificat din Municipiul Sfântu Gheorghe cu accent pe cea a zonelor urbane marginalizate (ZUM) și zona urbană funcțională aferentă.

După o scurtă prezentare a problemelor comunității din Őrkő (locația de unde se va identifica grupul țintă pentru pilot), partenerii de proiect de la Agenția Împreună au împărtășit câteva idei ce ar putea constitui baza unui proiect pilot de succes în cadrul RARE pentru Municipiul Sfântu Gheorghe.

În a doua parte a întâlnirii, partenerii de proiect s-au deplasat în cartierul Őrkő, unde au vizitat clădirea școlii Néri Szent Fülöp, Casa Comunitară, precum şi o parte din cartier. După vizita în cartierul Őrkő, întâlnirea partenerilor RARE a continuat cu o întâlnire a  instituțiilor și organizațiilor locale din domeniul asistenței sociale, respectiv a integrării pe piața muncii. Organizațiile și instituțiile locale participante au fost: Asociația Caritas Sfântu GheorgheAgenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Covasna, Direcția de Asistență ComunitarăAsociația EsélyAsociația GAL Sepsi şi Asociația Amenkha.

Reprezentanții organizațiilor şi instituţiilor participante au încercat să găsească soluții inclusiv pentru motivarea celor asistați sociali din municipiu. Participanţii au convenit asupra importanţei de a organiza astfel de întâlniri periodic cu reprezentanţii autorităţilor locale, agenţiilor şi direcţiilor, reprezentanţii sferei civile, cât şi reprezentanţii comunităţii de romi din Őrkő pentru transparenţă, dialog şi găsirea unor soluţii viabile.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015