Connect with us

Asul de trefla

Şedinţa de informare şi consiliere organizată de Asociaţia Partida Romilor Pro-Europa, la liceul Bilingv Miquel de Cervantes

Avatar

Published

on

 

 

Sâmbătă, 23 iunie, ora 10.00, a avut loc, la liceul Bilingv Miquel de Cervantes, o şedinţă de informare şi consiliere a părinţilor de etnie romă, cu privire la înscrierea copiilor din clasa a VIII-a la licee şi şcoli profesionale, pe locurile speciale alocate elevilor de etnie romă în anul şcolar 2018-2019. Cu această ocazie, au fost furnizate informaţii cu privire la documentele necesare întocmirii dosarului de admitere, la broşura de admitere cu numărul de locuri pentru fiecare unitate de învăţământ liceal, emisă de ISMB, informaţii despre rutele educaţionale care pot fi urmate, despre filierele, profilurile, domeniile pregătirii de bază, specializările şi despre reţeaua şcolară a unităţilor de învăţământ liceal, profesional de la nivelul municipiului Bucureşti. De asemenea s-au mai discutat despre condiţiile de admitere despre datele privind admiterea candidaţilor, data şi locul în care se va desfăşura şedinţa publică, centrele special organizate în care se primesc dosarele de la unităţile de învăţământ pentru candidaţii de etnie romă.

În perioada 5-6 iulie, Comisia de Admitere a Muncipiului Bucureşti este însărcinată cu repartizarea candidaţilor de etnie romă, care, au optat pentru ocuparea unui loc într-un liceu bucureştean.

Repartizarea se face în şedinţa publică, la Liceul Miquel de Cervantes, din capitală, în funcţie de medie şi de opţiunea exprimată,  iar elevii vor fi repartizaţi pe locurile speciale dedicate acestora.

Admiterea se face în limita locurilor/clasă, peste numărul acordat prin planul de şcolarizare pentru anul 2018-2019, aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Elevii de etnie romă au nevoie pentru înscriere,  ca şi celalalti elevi, de o fişă de înscriere tipizată, eliberată de şcoala pe care a absolvit-o elevul, copia cărţii de identitate, foaia matricolă şi celalalte documente necesare tuturor absolvenţilor de clasa a VIII-a.

Distincţia o face recomandarea scrisă din partea preşedintelui unei organizaţii civice, culturale sau politice a romilor, în mare parte acestea fiind emise de Asociaţia Partida Romilor Pro-Europa, această recomandare trebuie să ateste faptul că elevii aparţin etniei rome.

În metodologia de admitere pentru candidaţii de etnie romă se pune accent pe apartenenţa la etnie, cei care doar fac parte din organizaţii dedicate romilor nu se pot înscrie pe locurile speciale pe care ministerul le scoate la concurs.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015