Connect with us

Si eu m-am nascut in Romania

Si eu m-am nascut in Romania 07.04.2018

Avatar

Published

on

Ne aplecăm spre meditație și rugăciune în Sâmbăta Mare.Ne ajută în acest demers duhovnicesc cei doi invitați prezenți în platoul rubricii ’’La un ceai cu rom’’: Daniel Gangă-preot paroh la Biserica Adormirii Maicii Domnului din Sintești, Ilfov și fratele acestuia, Nicolae Gangă-preot misionar, Protopopiatul Urziceni. Cei doi  ne vor vorbi despre semnificația religioasă a celei mai mari sărbători creștine și vor recita împreună rugăciunea ‘’Tatăl nostru’’ în Limba Rromani.

La R(om)ul de zece vi-l prezentăm pe Claudiu Morteanu, dascăl la Biserica Sfântul Nicolae din cartierul Militari, București. Acesta a fost crescut de mic în spiritul credinței ortodoxe. Simte o chemare specială către muzica bizantină, fapt care l-a motivat să urmeze Seminarul Teologic de la Curea de Argeș. Care este mesajul tânărului pentru enoriașii de etnie romă, vedeți în reportaj.

Anul aceasta 8 aprilie este o zi cu importanță dublă pentru că marchează atât Paștele cât și Ziua Internațională a Romilor. În acest sens, v-am pregătit și o serie de materiale menite să vă informeze despre sărbătoarea etniei rome.

”Și eu m-am născut în România” vă așteaptă sâmbătă, de la ora 10.30, pe Național TV!

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015