Connect with us

Si eu m-am nascut in Romania

Si eu m-am nascut in Romania 12.08.2017

Avatar

Published

on

Tinerii romi și pasiunile lor

Cătălin Stănescu și Ionaș Norbert sunt doi tineri activiști care și-au propus prin proiectul ”Nadara Treaba” să tragă anumite semnale de alarmă. Reușesc să facă acest lucru prin mult divertisment și comedie. Cine este ironizat în parodiile lor dar și ce alte inițiative mai au, aflați în ediția de sâmbătă, în cadrul rubricii ”La un ceai cu rom”.
Dacă vă era dor de tradițiile rome, atunci v-am pregătit ”meșteșuguri cu povești”. Vedem cum se realizează fustele tradiționale rome, cum se fabrică mult folosita cărămidă și care este secretul cazanelor atât de mult lăudate. Cum anume trăiesc și muncesc meșteșugarii cu tradiție ai romilor, vedem sâmbătă.
Despre regina muzicii lăutărești, Romica Puceanu, vă spunem numai atât: destinul ei este demn de un roman. A cântat la New York și au vorbit despre ea chiar și profesorii muzicologi de peste ocean. A fost alintată în comunism, apreciată de publicul internațional dar viața ei s-a sfârșit tragic. Actori și artiști de renume ne vor povesti cu nostalgie despre ea.
”Și eu m-am născut în România” vă așteaptă sâmbătă, de la ora 10.30, pe Național TV!

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015