Connect with us

Si eu m-am nascut in Romania

Si eu m-am nascut in Romania 18.02.2017

Avatar

Published

on

Săbătorim așa cum se cuvine data de 20 februarie -Ziua Dezrobirii Romilor în ediția de sâmbăta aceasta, atunci când se împlinesc 161 de ani de la eliberarea romilor din jugul sclaviei. Cei peste 500 de ani de tortură, discriminare, rasism, privare de libertate și drepturi, vor fi analizați în cadrul rubricii ”La un ceai cu rom” atunci când Sorin Sandu va discuta cu sociologul Gelu Duminică despre trecutul și viitorul etniei rome.
Intre secolele XIV si XIX, romii erau considerați în sfera bunurilor nemișcătoare, schimbați, vânduți ori dăruiți, servind chiar ca unitate de schimb. La ”Kestiuni rome” academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici stabilește o serie de repere cronologice care vă vor face să înțelegeți mult mai limpede fenomenul sclaviei care a luat naștere încă din anul 1385 în spațiul românesc.
”Info rom” aduce cele mai importante știri din lumea romilor. Vă prezentăm mesajul secretarului de stat în cadrul DRI-Aledin Amet, cu privire la semnificația zilei de 20 februarie. Tot atunci sărbătorim și Ziua Internațională a Limbii Materne care se omagiază în fiecare an pe data de 21 februarie.
Emisiunea ”Și eu m-am născut în România” vă așteaptă in fiecare sambata, de la ora 10.30, pe Național TV!

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015