Connect with us

Cultura

Si eu m-am nascut in Romania

Published

on

Din 2 februarie, postul de televiziune Prima TV prezintă emisiunea ”Si eu m-am născut în Romania”, o emisiune cu si despre romi, cea mai controversata minoritate etnica din Romania.
Actorii Sorin Sandu și Zita Moldovan 
prezintă romii dincolo de clișee, cu istoric, tradiții, eșecurile și succesele lor.
Subiectele momentului privitoare la romi sunt analizate intr-o dezbatere moderata de Cristina Văduvă. La rubrica care da si numele emisiunii vor fi prezentați adevărații performeri, din cele mai variate domenii, de la educație la muzica, de la dans la sport, intr-o serie de interviuri – portret realizata de Irina Ursu.
Emisiunile ”Si eu m-am născut în Romania” pot fi vizionate in reluare pe site-ul www.partida romilor.ro

vlcsnap-2013-02-24-21h43m18s16Retrospectiva emisiunilor ”Si eu m-am născut în Romania”
Prima emisiune a debutat cu un interviu incendiar având ca protagoniști la rubrica ”Romii de azi, romii de maine” pe președintele Partidei Romilor, deputatul Nicolae Păun și deputatul Mădălin Voicu.

vlcsnap-2013-02-24-21h46m08s187Subiectul emisiunii fiind problemele rasiste cu care se confrunta romii atat in
Romania cat si in U.E. Tot in aceeasi emisiune s-a mai discutat despre strategia guvernului privind incluziunea cetatenilor romani apartinand etniei romilor pentru perioada 2012 – 2020, sa poata fi implementata si mai mult sa produca si schimbari in randul acestei categorii.

screenshot_00005La rubrica ”Si eu m-am nascut in Romania” puteti afla povestea de succes a unui tanar rom, pe numele sau Adrian Gaspar, pe scena muzicii internationale.
Cea de-a doua emisiune a avut ca invitati de onoare pe Mircea Toma, Active Watch si Ciprian Necula presedintele Asociatiei Romano Butiq, subiectul emisiunii fiind ”Imaginea Romilor in Presa”.

Tot in aceeasi emisiune a mai fost prezentata si o tanara gimnasta, de etnie roma, Diana Damian, care viseaza la medalia de aur si isi doreste sa ajunga pe cea mai inalta treapta a podiumului in toate concursurile. Este componenta a lotului de junioare de la Deva. Antrenorul CNS-CSS ”Cetate” Deva sustine ca tanara gimnasta are toate sansele sa-si indeplineasca visul, fiind una dintre cele mai bune eleve ale clubului.

858534_351068068341216_645629508_o

In a treia emisiune difuzata la postul de televiziune Prima TV, invitatul emisiunii a fost politologul Cristian Parvulescu, presedintele Asociatiei Pro Democratia, subiectul emisiunii fiind ”Atitudinea romanilor fata de romi”. Iar actorul Ninel Petrache isi marturiseste povestea vietii, problemele cu care s-a confruntat in aceasta cariera si cum unii dintre colegi aveau o atitudine respingatoare.

vlcsnap-2013-02-24-21h45m16s165

Atat emisiunile ”Si eu m-a nascut in Romania” cat si publicatia ”Asul de trefla” pot fi vizionate pe site-ul www.partidaromilor.ro

Gabriela Mihai

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015