Connect with us

Si eu m-am nascut in Romania

Si eu m-am nascut in Romania 27.05.2017

Avatar

Published

on

Istoria neștiută a deportărilor

La 1 iunie 1942 începeau deportările romilor nomazi. Era ademeniți cu promisiuni false de îmbogățire și trimiși în Transnistria pentru exterminare. Despre acest subiect vom discuta pe larg în cadrul rubrici ”La un ceai cu rom” cu doi specialiști: conf.univ.dr. Adrian Niculescu, istoric la SNSPA și Ciprian Necula, sociolog.
R(om)ul de zece al ediției de sâmbătă este Mihaela Mihai, o româncă de etnie romă. A devenit prima mediatoare interculturală din Belgia, lucrează cu copiii delicvenți și colaborează cu autoritățile pe post de translator. Vă spunem povestea Mihaelei într-un interviu susținut de echipa emisiunii noastre chiar în inima Belgiei.
La rubrica ”InfoRom” vă spunem care sunt locurile alocate elevilor romi în școli, licee și facultăți, pentru anul universitar 2017-2018. Tot aici urmăriți imagini în premieră de la cel mai nou parteneriat național realizat între Asociația Partida Romilor Pro-Europa, Inspectoratul Școlar al Municipiului București și inspectoratele școlare județene care vin în sprijinul educației copiilor romi.
Nu schimbați canalul, emisiunea ”Și eu m-am născut în România” vă așteaptă de la ora 10.30, pe Național TV!

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015