Connect with us

Si eu m-am nascut in Romania

Si eu m-am născut în Romania 28.04.2018

Avatar

Published

on

Vă oferim imagini de la Concertul extraordinar de Jazz organizat de Centrul Național de Cultură a Romilor-Romano Kher. Florin Niculescu este doar unul dintre instrumentiștii faimoși care au cântat aici. Vernisajul Tristeți ascunse: Povești rome aduce în prim-plan lucrările unor artiști romi consacrați. Tot aici vedem și situația centralizată a locurilor distincte pentru candidații rromi care își doresc un loc la facultate, masterat și doctorat. Acestea dar și alte știri vedeți în grupajul nostru informativ.
„La un ceai cu rom” abordăm un subiect interesant cu doi invitați de seamă: specialistul în comunicare Roxana Lepădat și regizorul Pavel Brăila. Aceștia ne vor povesti pe larg despre evenimentul: Săptămâna Filmului European dedicată romilor invizibili. În plus, pelicula Scrisori Nescrise regizată de Pavel Brăila aduce în atenția publicului un subiect dureros: de ce sunt atât de puțini romi care vorbesc limba Rromani?
La „Kestiuni rome” ne îndreptăm atenția spre meseriile tradiționale uitate. Un potcovar și un lingurar ne spun povestea meșteșugului lor.
”Și eu m-am născut în România” vă așteaptă de la ora 10.30, pe Național TV!

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015