Connect with us

Si eu m-am nascut in Romania

Si eu m-am născut în Romania 31.03.2018

Avatar

Published

on

Sărbătoarea Floriilor este cea care ne pregătește pentru a întâmpina cum se cuvine Paștele. Prin urmare, în platoul ’’La un ceai cu rom’’ invitate sunt două doamne care poartă nume de floare: Marisena Violeta Zamfir și Elena Zambilă. Nu vin singure ci însoțite de instrumentiști experimentați: Dorel Zamfir(vioară) și Nicu Dorel(acordeon). Invitatele noastre speciale ne vor cânta, vor face dedicații sărbătoriților și ne vor transmite buna lor dispoziție.
La ‘’Kestiuni rome’’ vă prezentăm un material despre semnificația zilei de Florii. Părintele Visarion Alexa, preot in parohia „Pogorarea Sf. Duh – Sf. Nicolae” din cartierul bucurestean Militari, ne va vorbi atât de frumos despre modul cum ne pregătim sufletește și trupește pentru a întâmpina Săptămâna Patimilor.
La’’Info Rom’’ discutăm despre singuri romi beatificați din istorie. Primul astfel de martir a fost Cefferino Jiménez Malla, un rom spaniol născut în 1861, în Lerida-Spania. În 1996 a fost beatificat de către Suvernaul Pontif Papa Ioan Paul al II le-a. Din ce cauze a murit aceasta, aflați la ‘’Info Rom’’.
’’Și eu m-am născut în România’’ vă așteaptă sâmbătă, de la ora 10.30, pe Național TV!

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015