Connect with us

Si eu m-am nascut in Romania

Si eu m-am nascut in Romania 27.01.2018

Avatar

Published

on

Pe 27 ianuarie are loc Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului. Ca în fiecare an, emisiunea noastră pregătește o serie de reportaje în amintirea genocidului comis de Germania Nazistă.
Sâmbăta aceasta la rubrica ”Info Rom” vă oferim un material special care vă va face să înțelegeți ce s-a întâmplat pe data de 27 ianuarie 1945 în lagărul de concentrare Auschwitz.
La ”Kestiuni rome” discutăm despre soarta victimelor după eliberarea din lagărele de concentrare. În platoul rubricii” La un ceai cu rom” avem onoarea de a-i avea ca invitați pe Eugen Levitzchi-ministru consilier al Ambasadei Ucrainei la București, Valentin Negoi-doctorand în istorie și specialist pe Holocaust și pe unul dintre supraviețuitorii Holocaustului Liviu Beriș- președintele Asociației Evreilor din România Victime ale Holocaustului.
”R(omul) de zece” al acestei ediții este Irina Spătaru, o tânără romă activistă care luptă pentru ca tinerii romi din lumea întreagă să își învețe istoria tragică, să se informeze și să devină adulți de bază ai societății.
”Și eu m-am născut în România” vă dă întâlnire sâmbătă, de la ora 10.30, pe Național TV.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015