Connect with us

La zi

Sibiu: Târgul Olarilor – Peste 100 de meşteri şi-au anunţat prezenţa

Partida Romilor

Published

on

Peste o sută de meşteri olari din toată ţara şi-au anunţat prezenţa, pe 31 august şi 1 septembrie, la târgul organizat în Piaţa Mare din centrul istoric al Sibiului.

„Târgul Olarilor, cel mai longeviv eveniment al Sibiului cultural, face trecerea de la vară la toamnă în acest an. Ediţia cu numărul 53 a evenimentului se desfăşoară în 31 august – 1 septembrie, în Piaţa Mare din Sibiu, şi reuneşte meşteri din toate colţurile ţării. Nu vor lipsi demonstraţiile la roata olarului şi atelierele mult îndrăgite de cei mai mici vizitatori ai târgului. Peste 100 de meşteri din Corund, Braniştea, Horezu, Oboga, Vădastra, Baia Mare şi Obârşa sunt aşteptaţi la Târgul Olarilor de la Sibiu”, precizează organizatorii, într-un comunicat transmis luni presei.

Vizitatorii vor avea ocazia să îşi cumpere produse decorative, dar şi oale, ulcele, farfurii, căni, cahle pentru soba de teracotă, clopoţei de lut şi instrumente muzicale.

Unii meşteri olari vor lucra chiar în Piaţa Mare din Sibiu, unde vor transforma lutul în oale şi căni.

Târgul Olarilor va fi deschis vizitatorilor între orele 9,00 – 21,00. 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015