Connect with us

La zi

Sistemul penitenciar nu mai rezista la gradul de ocupare

Published

on

Inchisorile din Romania sunt foarte aglomerate, iar statul poate suferi condamnari la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) din aceasta cauza, considera premierul Victor Ponta.
”Avem o problema apropo de regimul penitenciar, de aglomeratia din regimul penitenciar. Asta nu inseamna ca trebuie neaparat sa avem mai putin detinuti, e vorba insa de faptul ca sistemul penitenciar din Romania practic nu mai poate rezista la gradul de ocupare si o sa fim, probabil, sper sa nu se intample, dar… o sa incepem sa avem condamnari pe aceasta tema la CEDO” a spus Ponta.
El a sustinut ca aceasta nu are legatura cu o eventuala gratiere a lui Gigi Becali si a precizat ca rezolvarea problemei depinde de asigurarea banilor necesari sistemului penitenciar, in conditiile in care insa fonduri trebuie asigurate din buget si pentru spitale sau scoli.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015