Connect with us

Educatie

SNSPA: Activităţile didactice din primul semestru să vor desfăşura online

Partida Romilor

Published

on

Senatul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) a decis, miercuri, ca activităţile didactice din primul semestru al anului universitar 2020 – 2021 să se desfăşoare în continuare în sistem online.

„Deschiderea noului an universitar 2020 – 2021 reprezintă una dintre principalele provocări cu care se confruntă sistemul de învăţământ superior din România, în contextul generat de situaţia epidemiologică din ţara noastră. Miercuri, după consultarea tuturor actorilor implicaţi în comunitatea academică, Senatul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative a decis ca activităţile didactice din primul semestru al anului universitar 2020 – 2021 să se desfăşoare în continuare în sistem online. Decizia a avut ca obiectiv principal începerea activităţii didactice fără a pune în pericol sănătatea studenţilor, a cadrelor didactice şi a personalului administrativ, precum şi a familiilor acestora. Aşa cum arată toate studiile de specialitate din ultimele săptămâni, riscul infectării cu COVID-19 nu numai că nu a scăzut, dar este pe o curbă ascendentă”, informează un comunicat al SNSPA, transmis AGERPRES.

Conform sursei citate, în funcţie de evoluţia pandemiei din această toamnă, anumite activităţi didactice se pot desfăşura cu participarea fizică a studenţilor şi cadrelor didactice, respectând toate măsurile de siguranţă stabilite de autorităţi în acest sens, însă decizia va fi luată individual, în funcţie de disciplină şi anul de studii.

De asemenea, potrivit comunicatului, căminele vor păstra acelaşi regim ca în semestrul al II-lea al anului universitar 2019 – 2020, asigurându-se condiţiile de cazare doar pentru studenţii străini aflaţi deja în România (români de pretutindeni, cetăţeni din state non-UE) şi studenţii SNSPA proveniţi din centrele de plasament.

Totodată, pentru a-i sprijini pe studenţii SNSPA cu o situaţie materială precară, conducerea instituţiei a aprobat majorarea cu 20% a burselor sociale, pe întreaga perioadă în care activităţile didactice se vor desfăşura online, pentru acoperirea unor cheltuieli legate de conectivitate (echipamente, abonamente pentru servicii de acces la Internet etc.).

„SNSPA va avea o abordare precaută şi va concepe şi implementa planuri de acţiune, alături de reprezentanţii studenţilor din structurile de conducere ale universităţii (Consiliul de Administraţie, Senat, Consiliile structurilor academice), pentru ca în parcursul educaţional şi profesional al studenţilor să nu existe deficienţe şi, totodată, tinerii să se poată bucura de anii petrecuţi la facultate”, se precizează în comunicat.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015