Connect with us

La zi

Şoferul care a dat jos o fată romă din microbuz – amendat de CNCD. Primarul comunei – amendă 3.000 de lei

Partida Romilor

Published

on

Şoferul care a dat jos o fată romă din microbuzul şcolar şi primarul comunei Petrăchioaia care i-a interzis elevei să mai folosească respectivul microbuz timp de 30 de zile au fost amendaţi de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Potrivit CNCD, şoferul a fost amendat cu 1.000 de lei, iar primarul – cu 3.000 de lei. Deciziile celor doi „reprezintă fapte de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate”, arată Consiliul.

Decizia a fost luată în Colegiul Director, miercuri, când au mai fost amendate încă două cazuri de discriminare a romilor.

CNCD a apreciat că „segregarea elevilor de etnie romă la nivelul claselor a V-a în şcoala din Dăgâţa, judeţul Iaşi, reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate” şi în acest sens a amendat directorul instituţiei de învăţământ cu 2.000 de lei şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi cu 4.000 de lei.

În acest caz, Colegiul Director recomandă elaborarea unui plan de desegregare şcolară în judeţul Iaşi.

Tot miercuri, CNCD a apreciat că „afirmaţiile privind caracteristicile etniei rome făcute în mod repetat de un consilier local din municipiul Călăraşi reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate”. În acest sens, a fost aplicată amenda contravenţională de 2.000 de lei.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015