Connect with us

La zi

Sute de locuri disponibile pentru elevii romi din Timis

Published

on

Cele mai multe dintre locurile disponibile sunt la liceele tehnologice, cursurile de zi. Daca se va merge pe modelul din anii trecuti insa, o multime de locuri vor ramane neocupate.
Pentru clasa a IX-a sunt alocate in acest an 324 de locuri speciale, pe care pot candida doar elevii de etnie roma.
??Repartizarea elevilor de etnie roma la clasa a IX-a se face indiferent de unitatea de invatamant, domeniul de pregatire, profil si forma de invatamant peste efectivul de 28 elevi/clasa, cu maximum doua locuri??, spune inspectorul scolar adjunct Aura Danielescu.
Cele mai multe locuri, 286, sunt pentru invatamantul liceal, la zi, restul fiind pentru cursurile serale si frecventa redusa.
In Timisoara sunt 115 locuri la liceele tehnologice, 20 la liceele vocationale si 25 de locuri la cele teoretice. In Lugoj sunt oferite 14 locuri in liceele teoretice si 22 la cele tehnologice.
Cele mai cautate profile sunt economic, turism si alimentatie, mecanica si igiena corpului omenesc.
In anul scolar precedent, elevii rromi au ocupat numai 67 de locuri din cele pe care le avea la dispozitie.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015